KPBU BERSAMA IBU TUNGGAL

Pada 12 dan 13 April 2014, Pusat Internet telah berkerjasama dengan Persatuan Ibu Tunggal daerah Maran untuk mengadakan Program Kempen Pengguna Bijak dan Usahawan. Pogram ini telah berlangsung selama 2 hari di Pusat Internet Kg Awah.Program ini secara tidak langsung mendekatan golongan ibu dengan ilmu IT serta memdedahkan kepentingan IT pada masa kini. Selain itu ia dapat membantu mempromosikan Pusat InternetKg Awah.

 

KPBU BERSAMA WANITA BUKIT LADA

Pada 22 Feb 2014, Pusat Internet  telah berkerjasama dengan berkerjasama dengan komuniti (wanita) Bukit Lada, Kg Awah untuk mengadakan Program Kempen Pengguna Bijak dan Usahawan. Program ini sanggat membantu golongan wanita bagi meningkat ilmu serta pengetahuan mengenai dunia IT.

 

KPBU BERSAMA PERSATUAN WANITA PERKEBUN KECIL

Pada 15 Feb 2014, Pusat Internet Kg Awah telah berkerjasama dengan berkerjasama dengan Persatuan Wanita Pekebun Kecil, Jalan Panjang, Kg Awah untuk mengadakan Program Kempen Pengguna Bijak dan Usahawan.Program ini mendapat sambutan yang memberangsangkan daripada persatuan wanita tersebut.~ gamabr di galeri foto

BACAAN YASSIN

Pada 28 Dis 2013, Pusat Internet  telah menjalankan progam bacaan yassin bersama komuniti setempat. Program ini bertujuan bagi merapatkan hubungan serta mengalu-alukan golongan wanita untuk datang ke Pusat Internet Kg Awah

PROGRAM BUBUR ASYURA

Sempena Hari Asyura,Pusat Internet Kg Awah telah menjalankan program bubur Asyura bersama komuniti setempat bagi memeriahkan hari asyura, Bubur Asyura yang telah siap dimasak diedarkan di sekitar kampung-kampung kecil Kg Awah.

 

SAMBAL DAUN TEMPOYAK

Pada 20 Nov 2013,Pusat Internet Kg Awah telah menjalankan program memasak bersama komuniti bagi memasak sambal daun tempoyak. Program ini bertujuan mengeratkan lagi hubungan antara Pusat Internet bersama komuniti dan tidak menghadkan aktiviti kepada program ICT sahaja.